divendres, 19 de novembre del 2010

ORDESA I EL MONT PERDUT Clicla imatge x veure galeria


ESCAPADA A ORDESA I EL MONT PERDUT

Sortida: divendres 15 hores P.M.
Arribada: diumenge  20 hores P.M.

Ens allotgem a Torla, poble del nord de la província d’Osca, fronterer amb França, malgrat tot, sense connexió per carretera amb aquesta. És la porta d’accés a la Vall d’Ordesa pertanyent al Parc Nacional d’Ordesa i el Mont Perdut, així com a la Vall de Broto.
A primera hora del matí ens recullen uns tot terreny i ens porten a visitar els cinc miradors de la Vall amb vistes espectaculars de Torla i Tendeñera, Mondarruego y Carriata, La Brecha de Roldan i Circ amb la Cua de Cavall al fons. A una altitud de 2.150 metres continuem el nostre camí a peu, bordejant la vall per la part dreta fins arribar al Refugi de Góriz a 2.153 metres d’altitud. Des de el refugi el descens es pot fer per les clavilles o bé seguin la vessant de “La Senda dels Caçadors”  amb força pendent i una mica tortuosa, fins arribar a la Vall just al davant de la Cua de Cavall.  Optem per “la Senda dels Caçadors” i ha gent del grup que no s’atreveix a baixar per “les clavilles” i no ens volem “partir”. Arribats a la Vall i després de fer un descans contemplant el salt de la Cua de Cavall, fem el camí de retorn   resseguint les Gradas de Soaso i gaudint del meravellós paisatge que ens envolta.
L’endemà de retorn cap a casa aprofitem per visitar el casc antic d’Ainsa. 
En un moment de la nostra excursió un company va dir una frase que defineix a la perfecció tot el que vam veure i viure, i amb ella vull acabar: Nois mireu bé tot el que ens envolta perquè això és la bellesa en estat pur.